Afbeelding
Foto:

Burgemeester Sijbom van Losser stopt

LOSSER - De Losserse burgemeester Michael Sijbom kondigde afgelopen week zijn vertrek aan. Tijdens de redactievergadering verraste hij de gemeenteraad met dit opmerkelijke besluit.

Sijbom liet aanvankelijk nog in januari weten zeker in te zijn voor een tweede termijn. Sijbom nam in 2011 het burgemeesterschap van Losser op zich; in september zou zijn eerste termijn van zes jaar aflopen. De herbenoeming leek dan ook slechts een formaliteit.

Moeilijk besluit
Burgemeester Sijbom liet weten dat het stoppen een moeilijk besluit was, ingegeven door meerdere redenen. Zo verhuist hij naar het noorden van het land, waar hij een managersfunctie zal krijgen bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij. Volgens de burgemeester is dit ook beter te combineren met zijn gezinsleven.

Bekend gezicht
Sijbom's nalatenschap zal er vooral een van groeiende zichtbaarheid en bekendheid van Losser zijn. De burgemeester stond bekend om zijn veelvuldige Tweetgedrag waarmee hij Losser tot ver buiten de gemeentegrenzen wist te promoten. Daarnaast was hij ook vaak zichtbaar bij zaken zoals het Duitse tolprotest. Sijbom neemt in mei afscheid van zijn ambt.