Afbeelding
Foto:

Enschede donker tijdens Earth Hour

ENSCHEDE - Wie in de nachtelijke uren wel eens door Enschede loopt valt al snel iets op: ook in het holst van de nacht is het nooit echt donker in de stad. Naast de straatverlichting zijn ook veel panden voorzien van buitenverlichting en menig ondernemer laat ook 's nachts de verlichting aan in de binnenstad. Zonde, want dit is slecht voor mens, dier én de portemonnee.


Met deze gedachte wordt op zaterdag 25 maart in Enschede stil gestaan bij het Earth Hour. Dit is een internationaal evenement waarbij mensen, bedrijven gemeenten één uur lang het licht gezamenlijk uit doen. Dit jaar is de elfde editie van het Earth Hour. Het Wereld Natuur Fonds organiseerde dit afgelopen jaar voor het eerst in Enschede; dit jaar slaan meerdere organisaties de handen ineen om dit te organiseren. Zaterdag 25 maart wordt dit gehouden op de Oude Markt. Op zoveel mogelijk plekken gaat het licht uit tussen 20.30 en 21.30 uur. Onder meer Grolsch, de gemeente Enschede en FC Twente doen mee, evenals vele ondernemers en particulieren.

Bewustwording
De organisatoren van het Earth Hour Enschede roepen mensen uit Enschede op om massaal mee te doen en zo bij te dragen aan meer actie en bewustwording. De Provincie Overijssel ondersteun dit samenkomen in het belang van onze samenleving. In Overijssel doen de steden Zwolle, Deventer, Olst-Wijhe, Hengelo en Hellendoorn ook actief mee. Marianne Schouten, de eigenaresse van Een Goede Zaak en initiatiefneemster van Earth Hour Enschede, geeft het belang van het event aan: "We leven in een bijzondere tijd, waarin alles kan en veel te koop is, maar helaas gaat dit vaak ten koste van onze aarde en de prachtige natuur. Onze bossen, zeeën en dieren worden allen stuk gemaakt zodat grote bedrijven nog meer winst kunnen maken." Het doel van Earth Hour is dan ook om stil te staan bij de gevolgen van dit consumentisme.