Afbeelding
Foto:

Geld voor Rico-Jay

HAAKSBERGEN - Een bijzondere verrassing voor een bijzondere Haaksbergenaar afgelopen week. De 8-jarige Rico Jay de Boerontvangt maar liefst 16.000 euro voor behandeling in de Verenigde Staten. Het geld wordt geschonken door presentator Jan de Hoop, die dit won met het TV-programma Weet ik Veel.

Rico-Jay heeft een darmaandoening die - afhankelijk je perspectief - gelukkig of helaas weinig voorkomt: Alpha-1 antitrypsine deficiƫntie, De ziekte is dusdanig zeldzaam dat behandeling experimenteel is. Zijn ouders zijn al twee jaar bezig om het geld voor de behandeling bijeen te krijgen, want deze wordt niet gedekt door de zorgverzekeraar. Afgelopen jaar kon Rico-Jay dankzij de vele giften al naar Boston voor een vooronderzoek. De familie is bijzonder blij met de gift van De Hoop, waar ze al even vanaf wisten. Het bleef nog geheim in verband met de uitzending van het programma.
De familie heeft nu ongeveer 60.000 euro binnen met nog ongeveer 10.000 euro resterend. Rond de zomer kan Rico-Jay dan naar Boston voor behandeling.