Afbeelding
Foto:

Fietssnelweg voorbeeld voor Nederland

TWENTE - Er moet de komende jaren fors meer geïnvesteerd worden in de aanleg van fietssnelwegen. Dit is de oproep van de D66-Tweede Kamerfractie, mede vanwege het Twentse succes met dit concept.

De fiets is een gezond en duurzaam alternatief voor de auto, zo is de gedachte. Zeker voor het stimuleren van woon-werkverkeer per fiets zijn er vele initiatieven bedacht en opgezet de afgelopen jaren. De Twentse fietssnelweg F35 is her hier één van. Deze snelweg vormt een snelle, hoogwaardige fietsverbinding tussen de grotere Twentse steden. Fietsers hebben hier meer voorrang en de fietspaden zijn van hoge kwaliteit, waardoor dit een aantrekkelijker optie is.

Aanleg prioriteit
Lossers D66 kandidaat-Kamerlid Jaimi van Essen ziet dan ook goede kansen om de fietssnelweg zowel in Twente als elders uit te breiden. Zo ziet hij aanleg van de fietssnelweg tussen Enschede en Vriezenveen als prioriteit. Ook de verdere infrastructuur kan veelal wel een verbetering krijgen. Zo is er bij veel stations nog een tekort aan fietsparkeerplekken, waardoor de combinatie fiets en trein minder aantrekkelijk is.