Afbeelding
Foto:

Nieuwe zorgkamers Hendrikahoeve

HAAKSBERGEN - Zorgboerderij Hendrikahoeve in Haaksbergen mag uitbreiden. Het college van B&W van Haaksbergen gaat akkoord met de uitbreidingsplannen om meer zorgkamers te realiseren.

De zorgboerderij bestaat inmiddels zo'n 10 jaar. Hier worden jongeren met complexe gedrags- en aandachtsstoornissen geholpen evenals jongeren met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Zij beschikken nu over vier zorgkamers.

Splitsing
Het nieuwe plan van de zorgboerderij is om het bestaande woondeel intern te verbouwen zodat er maximaal 12 zorgkamers ontstaan. Hierdoor ontstaat dan ook een echte splitsing in het pand, waardoor er een duidelijke scheiding is tussen het woongedeelte van de eigenaren en de zorgbewoning voor de jongeren. Dit is weer belangrijk voor de privacy van alle betrokkenen.

Bebouwing weg
In de nieuwe plannen wordt ook de bestaande, landschapsontsierende bebouwing elders op het erf weggehaald. De gemeente Haaksbergen gaat mee in deze plannen, ook met het oog op het bestaande beleid voor vrijkomende agrarische bebouwing wat nieuwe mogelijkheden toestaat zoals bebouwing of dit soort zorgtaken. Met het afronden van de bestemmingsplanprocedure is de weg vrij om dit plan definitief vast te stellen. Het is nu aan de gemeenteraad om formeel in te stemmen met deze plannen.