Afbeelding
Foto:

Eerste Twentse Bandnight in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Twente heeft een grote hoeveelheid lokale bands. Iedere muziekstijl is wel vertegenwoordigd in Twente, uiteenlopend van amateurs tot meer professionele acts. Zij krijgen op zaterdag 11 maart in Haaksbergen de gelegenheid om op de planken te staan voor de eerste Twentse Bandnight.

De avond wordt gehouden in zalencentrum Het Hagen aan de Scholtenhagenweg. Aanvang is om 20.15 uur en toegang is gratis. Dit moet een vaste traditie worden, zo hoopt de 20-jarige initiatiefneemster Natalie Bergsma. Zij kwam op het idee om de Twentse Bandnight te houden nadat de eerdere Haaksbergse bandjesavond vorig jaar abrupt ten einde kwam. Zij was hier zelf ook meermaals te zien.

Wachtlijst
Bergsma ging samen met haar vader Ronny in gesprek met het zalencentrum. Dit leverde een dusdanig enhthousiasme op dat al snel de afspraken gemaakt werden voor de nieuwe Twentse Bandsnight. Het vinden van deelnemers bleek ook geen enkele probleem volgens Bergsma. Naast dat zij zelf op de planken staat met haar band Headline kwamen er ook al snel veel andere aanmeldingen binnen. Inmiddels is er zelfs een wachtlijst.

Kort maar krachtig
De bands die komen spelen deze avond een kort maar krachtig optreden. Ze krijgen een half uur de tijd op één van twee podia. Dit zorgt dan uiteindelijk voor een bijzonder divers en avondvullend programma. Alle muziekstijlen zijn vertegenwoordigd,