Afbeelding
Foto: Tabitha Sijnja

Extra geld voor kinderen

ENSCHEDE - Het Enschedese college van Burgemeester en Wethouders wil dit jaar kinderen nog beter ondersteunen. De gemeente kan vanaf dit jaar structureel meer geld inzetten om met name kinderen in minimagezinnen te helpen.

De gemeenteraad van Enschede kan binnenkort een besluit nemen over het beschikbaar stellen van de gelden door middel van een aanvulling op het al bestaande Kindpakket. Het gaat dan om extra voorzieningen op het gebied van kleding en gezondheid, participatie en ontwikkeling en extra leermiddelen.

Stichting Leergeld
Ook wordt er een deel van het budget vrijgehouden om in te kunnen spelen op actuele ontwikkelingen en behoeften. Met het extra geld kan Stichting Leergeld bijvoorbeeld meer ondersteunen in spullen voor school, zoals een computer en een goed gevulde schooltas. De Kledingbank kan haar capaciteit vergroten en daarmee een ruimere voorraad aanhouden. In het voorliggende pakket zit ook geld voor het organiseren van meer kooklessen voor kinderen. Daarnaast komt meer voorlichting voor de jeugd over goed omgaan met geld.

Kindpakket
In Enschede zijn veel organisaties die kinderen uit gezinnen met een laag inkomen helpen. Al deze verschillende soorten ondersteuning samen heet in Enschede het Kindpakket. Zo helpt de gemeente kinderen in Enschede om mee te doen en niet buiten de boot te vallen. Ook als daar in het gezin weinig geld voor is. Voorbeelden van hulp zijn betaling van lidmaatschap van een club, de schoolreis, kleding voor zomer en winter of andere spullen.