Afbeelding
Foto:

Concordia kunstreis naar Münster

ENSCHEDE - Concordia Film & Theater in Enschede organiseert op vrijdag 17 maart een kunstreis naar Münster.

Onder leiding van een Nederlandse gids vertrekt de bus om 09.00 uur van uit Enschede. In Münster wordt het LWL-museum bezocht. Hier is de expositie Henry Moore: Impuls fu¨r Europa te zien. Naast werk van deze Britse kunstenaar, is daar ook werk van zijn tijdgenoten te zien, waaronder Pablo Picasso en Alberto Giacometti.
Hierna gaat de reis door naar het Kloster Bentlage bij Rheine. Hier in de Westfälische Galerie, staat de bijdrage aan de ontwikkeling van de moderne schilderkunst van kunstenaars die in Westfalen geboren zijn, van het impressionisme tot expressionisme.
Het is de eerste keer in ongeveer tien jaar tijd dat Concordia zo'n reis organiseert. Volgens programmeur Liesbeth Kom is niet eens echt duidelijk waarom dit toen precies stopte destijds. Er is in ieder geval voldoende interesse voor een herstart. De prijs per persoon is € 95. Dit is inclusief busreis, entreekosten, lunch en diner. Kaarten en meer informatie via www.concordia.nl. Het aantal plaatsen is beperkt dus tijdig opgeven is van belang; in ieder geval voor 13 maart.