Foto: Chantal ter Steege
Foto: Chantal ter Steege Chantal ter Steege

Timo en Stefan hoveniertalenten

Almelo/Enschede - De studenten Timo Kruize uit Almelo en Stefan Schoolderman uit Enschede van het Agrarisch Onderwijs Centrum (AOC) zijn Nederlands Kampioen Tuinaanleg geworden en zullen Nederland in het najaar, namelijk medio oktober, vertegenwoordigen bij de hovenierswedstrijden op de WorldSkills in Abu Dhabi.

De studenten van de opleiding Groene ruimte AOC Oost deden afgelopen weekend mee aan de finale van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg tijdens de beurs TuinIdee in Den Bosch. Daarin namen zij het drie dagen lang op tegen de teams van Groenhorst Velp, Wellant College Houten en Helicon Boxtel.
Timo en Stefan realiseerden zich dat het aanleggen van deze tuin een hele opgave zou worden. Het ontwerp geïnspireerd op de stad Abu Dhabi, een strakke geometrische tuin gecombineerd met een woeste woestijntuin. 'Een uitdagend ontwerp, waarin vooral de houtconstructie een lastig element was', geeft Timo aan als zij al eerste team de tuin hebben opgeleverd. Stefan is erg tevreden over hoe het is gegaan. Vooral de samenwerking verliep erg goed. We communiceren goed, spreken elkaar aan en bij een dipje peppen we elkaar weer op.'
Hun 'coach' Harrie Wesselink is aupertrots op beide jongens. 'Ze hebben zo hard gewerkt, maar dat zegt niet alles. Het gaat ook om secuur werken. Mooi om te zien dat ze zelf ook tevreden zijn en dat ze het maximale eruit hebben weten te halen. Nu is het afwachten welke uitslag er uit de computer komt'
AOC Oost verzorgt (Voorbereidend) Middelbaar Beroepsonderwijs voor natuur, voeding en leefomgeving op vestigingen in Almelo, Borculo, Doetinchem, Enschede en Twello.

FOTO: Chantal ter Steege.