Arnoud Odding, directeur van Museum TwentseWelle, ontvangt van Marieke van Schaik, managing director van de BankGiro Loterij (midden) een cheque tijdens het BankGiro Loterij Goed Geld Gala (foto: Roy Beusker).
Arnoud Odding, directeur van Museum TwentseWelle, ontvangt van Marieke van Schaik, managing director van de BankGiro Loterij (midden) een cheque tijdens het BankGiro Loterij Goed Geld Gala (foto: Roy Beusker). Foto: Steef Alblas

TwentseWelle ontvangt ruim twee ton

Directeur Arnoud Odding van Museum TwentseWelle heeft vorige week tijdens het BankGiro Loterij Goed Geld Gala in Amsterdam een schenking ontvangen. De directeur vierde samen met de Nederlandse cultuurwereld feest: dit jaar is er een recordbedrag voor cultuur in Nederland te verdelen dankzij de BankGiro Loterij.

Museum TwentseWelle uit Enschede is cultureel partner van de BankGiro Loterij. Het Enschedese museum nam 200.278 euro in ontvangst. In totaal ontvingen 66 musea en andere culturele organisaties een schenking van de BankGiro Loterij. Dankzij de ruim 580.000 loterijdeelnemers kan de loterij dit jaar een recordbedrag van 66,9 miljoen euro schenken aan cultuur in Nederland. Dat is 4,1 miljoen euro meer dan vorig jaar.
De BankGiro Loterij heeft aangegeven dat het vertrouwen heeft in de nieuwe koers die TwentseWelle vaart en de plannen die de afgelopen periode gemaakt zijn voor de toekomst. TwentseWelle ontpopt zich tot een echt familiemuseum waar het gaat over de kracht van de verbeelding. De historische collecties van TwentseWelle zijn altijd de grote inspiratiebron. Zij vertellen verhalen, brengen de geschiedenis tot leven, leggen verbanden met het heden en bieden houvast bij het 'maken van de toekomst'. De tentoonstellingen inspireren jong en oud om zelf dingen te bedenken. Die kunnen in de fabriek worden uitgeprobeerd en in elkaar gezet. Museum TwentseWelle is dus niet een natuurhistorisch museum, of een kunstmuseum, een oudheidkamer of een techniekmuseum. TwentseWelle is het allemaal en allemaal tegelijkertijd. Je kunt eigenlijk spreken van de Academie van Verbeelding!