Afbeelding
Foto: Steef Alblas

World Peace Yoga Challenge: Twente opent hart voor Vrede

Op 21 maart brandt de Wereldvredesvlam Twente vijf jaar in de Wonne in Enschede. Dat jubileum wordt gevierd met een feestelijke afsluiting van de World Peace Yoga Challenge. De viering is van 20.00 tot 22:00 uur op een nog nader te bepalen locatie te Enschede. Met deze challenge hoopt de organisatie zoveel mogelijk mensen in Twente te inspireren en hun hart te openen voor vrede.


De uitdaging ligt er in om in een korte periode 108 vredeszonnegroeten uit te voeren. Er is gestart op 14 februari, de dag van de liefde. Vanaf die dag worden elke dag minimaal drie vredeszonnegroeten gebracht. Tijdens een afsluitende viering op 21 maart worden met alle mede-challengers de laatste drie zonnegroeten uitgevoerd. Behalve het gezamenlijk uitvoeren van de vredeszonnegroeten, worden deelnemers in contact gebracht met de World Peace Flame, een ademhalingsoefening, vredesmeditatie, eenvoudige vredessequenties en prachtige livemuziek van Tom Dicke. De avond staat onder leiding van Raymond Niemeyer van Instituut Wu Wei, die op een inspirerende wijze bijdraagt aan wereldvrede door mensen vanuit hun hart te laten leven.

Aanmelden
Yoga-ervaring is niet noodzakelijk. Ter ondersteuning staan er enkele video's online, die deelnemers helpen bij de dagelijkse serie zonnegroeten en ter voorbereiding op de gezamenlijke afsluiting. Er is geen verplichte bijdrage, maar een donatie is van harte welkom. Aanmelden kan via www.wereldvredesvlamtwente.nl. Daar is ook alle informatie te vinden en worden deelnemers ondersteund met de Challenge en voorbereiding op de feestelijke afsluiting. Help de vrede groot te maken en deze uitdaging te verspreiden via sociale media: www.facebook.com/vredesvlamtwente.