Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Opel Crossland X: veelzijdige crossover in het B-segment

Opel heeft de Crossland X onthuld. Deze stadse crossover is het tweede lid van de X-familie van Opel. Hij verschijnt net als de Mokka X in het B-segment. Het is nog onbekend wanneer de Crossland X bij dealer Kamp in Hengelo staat.

De Opel Crossland X is vooral toegespitst op het leven in en rond stedelijk gebied. Dankzij zijn grote kofferruimte en comfort is de Crossland X ook geschikt voor langere (vakantie)reizen. Met een lengte van 4,212 meter is de Crossland X 16 cm korter dan de Astra, maar ook 10 cm hoger. Daardoor genieten inzittenden van een hogere zitpositie, die bijdraagt aan een goed overzicht op de weg. Voor nóg meer ruimtelijk gevoel is een panoramisch glazen dak een optie. De achterkant van de Opel Crossland X heeft een duidelijk zichtbaar beschermpaneel onder de bumper. De hoog geplaatste achterlichten hebben net als de koplampen het 'double wing'-motief, die de achterlichten in tweeën deelt. Het dashboard en de middenconsole zijn horizontaal ingedeeld en op de bestuurder gericht. Het Radio R4.0 IntelliLink- en het Navi 5.0 IntelliLink infotainmentsysteem heeft een kleuren-touchscreen met een grootte tot 8 inch en is geïntegreerd in de middenconsole.

Optimale connectiviteit
Beide infotainmentsystemen ondersteunen Apple CarPlay. Geschikte smartphones zijn zelfs draadloos op te laden via het inductielaadpaneel. De WiFi-hotspot zorgt, samen met de persoonlijke connectiviteits- en serviceassistent Opel OnStar, voor optimale connectiviteit voor alle mobiele apparaten aan boord.