Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Lunchconcert JeugdOrkest Nederland in Muziekcentrum

Op donderdag 23 februari zullen twee ensembles van JeugdOrkest Nederland (JON) een gratis lunchconcert geven in de Arke Zaal van het Muziekcentrum in Enschede. Ze willen het publiek graag laten zien met hoeveel kwaliteit en plezier de orkestleden van het JON kunnen spelen. Bereid je voor op een instrumentale explosie in het gezelschap van Grieg, Saint Saens en Dohnanyi!

Normaal gesproken zijn er tijdens de schoolvakanties geen lunchconcerten in het Muziekcentrum, maar voor het JON wordt een uitzondering gemaakt. De orkestleden van het JON geven als jeugdsymfonieorkest concerten in het hele land, maar je ziet ze niet vaak in ensemble-opstelling. Dit is dus dé kans om de toekomst van de klassieke muziek eens in een intiemere setting te beluisteren. Om 12:30 uur zullen Martine Velthuis (viool) en Edith Velthuis (piano) te horen zijn met Edvard Grieg - Sonate voor viool en piano no. 3 in c mineur, op. 45 en Camille Saint Saens - Introduction et Rondo Capriccioso, op. 28. Vanaf 13:00 uur is het de beurt aan Camilla Genee (viool), Valentine Blangé (viool), Ursula Skaug (altviool) en Falou Lansink & Rutger Jansen (piano) met Ernest Dohnanyi - Pianokwintet no. 1 in c mineur, op. 1.

Prikkelend betoog
In het JeugdOrkest Nederland spelen ongeveer 80 getalenteerde jongeren afkomstig uit het gehele land. Ze staan bekend om de passie en het enthousiasme waarmee ze spelen. Met fris en uitstekend orkestspel geven de jongeren elk concert weer een prikkelend betoog voor de klassieke muziek. Tijdens de lunchconcerten in het Wilminktheater presenteren leden van het JeugdOrkest Nederland de ensembles waar ze in spelen. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op www.jeugdorkest.nl.