Afbeelding
Foto: Steef Alblas

'Twee punten laten liggen'

FC Twente kwam afgelopen weekeinde bij Excelsior niet verder dan een gelijkspel. Nigel Hasselbaink opende namens Excelsior de score; Fredrik Jensen maakte voor FC Twente de 1-1.


'Ik ben niet zo blij', sprak FC Twente-trainer René Hake. 'Ik vind dat we twee punten hebben laten liggen. Dat had hoofdzakelijk met ons zelf te maken. Wanneer je kijkt hoe slordig en met welk baltempo we speelden, terwijl Excelsior heel compact speelde, dan weet je dat het heel moeilijk wordt. Het eerste moment dat Excelsior een afvallende bal oppikt, is het meteen kassa. Terwijl het na vijf minuten 1-0 voor ons had moeten zijn. Dan volgt een fase waarin wij domineren zonder gevaar te stichten, maar wel een goal maken. Daarmee is dan de schade hersteld.'
Hake: 'De tweede helft wil je dat het anders gaat, maar de eerste vijf minuten krijgt Excelsior de kans te scoren. Vervolgens voeren wij het tempo op en ontstaan er kansen op de 1-2. Daarna zie je de ploeg op twee gedachten hinken, te veel spelers lopen uit positie. Dat geeft Excelsior de hoop dat het toch nog kan winnen. Gelukkig is het niet gebeurd en zijn wij niet afgestraft voor een slechte wedstrijd. Dit was een goede les, om ook in dit soort wedstrijden dezelfde discipline te hebben als afgelopen week tegen Feyenoord. Al met al laten we vandaag twee punten liggen.'
Aanstaande zaterdag (18 februari; aanvang 18:30 uur) speelt FC Twente in De Grolsch Veste tegen sc Heerenveen. Meer info en kaarten op fctwente.nl.

Voorjaarsvakantie
In de voorjaarsvakantie zijn er verschillende activiteiten in en rondom De Grolsch Veste. Zo is er dinsdag de 21ste een FIFA toernooi voor Kidsclub- en Young Reds leden en woensdag de 22ste een schaatsmiddag bij IJsbaan Twente. Daarnaast zijn er de hele week stadiontours waarbij je met de kampioensschaal op de foto kan. Kijk voor meer informatie en aanmelden op fctwente.nl/voorjaarsvakantie.