Wibi Soerjadi (foto: Frank Doorhof)
Wibi Soerjadi (foto: Frank Doorhof) Foto: Steef Alblas

Solo Wibi Soerjadi in Tweede Pianoconcert Rachmaninov

Meesterpianist Wibi Soerjadi zit 35 jaar in het vak. In al die jaren won hij verscheidene concoursen, vergaarde hij meerdere prijzen (waaronder de Edison Klassiek Publieksprijs), bracht hij vele cd's uit en speelde hij in vele gerenommeerde concertzalen met toonaangevende orkesten. Op 17 februari soleert Wibi Soerjadi bij het Orkest van het Oosten in all-time-favourite Rachmaninovs Tweede Pianoconcert.


Het orkest staat onder leiding van Ed Spanjaard, die vanaf september 2017 als nieuwe vaste dirigent aan het orkest verbonden zal zijn. Een mooie gelegenheid om vast met hem te komen kennismaken! Het Tweede Pianoconcert van Rachmaninov werd niet voor niets een van de populairste soloconcerten uit het pianorepertoire. Het is overrompelend, hoogromantisch en flitsend virtuoos. Een kolfje naar de hand van toetsentovenaar Wibi Soerjadi dus. Geen concertopening is zo bekend als de akkoorden waarmee dit pianoconcert begint en ook het tweede deel (Adagio) is wereldberoemd dankzij de ballad 'All by Myself' van Eric Carmen uit 1975. Televisie- en filmmakers maken dan ook nog steeds dankbaar gebruik van thema's uit dit meesterlijke muziekwerk.

Stravinsky's Symfonie
Na de pauze klinkt Stravinsky's Symfonie in C. Zijn stuk was half af toen Stravinsky in 1938 de oorlogsdreiging in Europa ontvluchtte; de rest componeerde hij in Amerika. Van turbulente tijden is niets te horen in zijn symfonie. Het is puur muziek, in de beste traditie van Haydn en Beethoven. Het Tweede Pianoconcert van Rachmaninov wordt op 17 februari om 20.00 uur door Wibi Soerjadi gespeeld in Muziekcentrum Enschede.
Meer informatie en kaartverkoop via www.ovho.nl/programmas/rachmaninov-stravinsky/

Ed Spanjaard (foto: Stefan Schipper)