Foto: Clifton Buitink
Foto: Clifton Buitink Foto: Bjorn Keizers

Excursie 'Frisse neuzen' over het landgoed Hof Espelo

In de vroege ochtend is er veel te beleven in de natuur. Ga daarom op zondag 12 februari mee met de excursie Frisse neuzen van Landschap Overijssel. Een gids neemt je mee over het landgoed Hof Espelo. Geniet van vroege vogels, het verstilde landschap en de rust. De excursie start om 7.30 uur en duurt circa anderhalf uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Het is nog vroeg in de ochtend als je op stap gaat met de natuurgids. Hij weet de mooie plekjes op Hof Espelo te vinden. Het is ook één van de mooiste momenten van de dag. De meeste mensen zijn nog maar net wakker, maar veel dieren zijn allang wakker. Vogels die fluiten, een ree dat verder het bos intrekt en wellicht een uil die je vanuit de boom gadeslaat. Wat er zo 's ochtends vroeg in de natuur gebeurt in de winter, vertelt de gids. Ook hoor je meer over de geschiedenis van het landgoed. Tip: trek stevige schoenen en warme kleren aan. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur. De wandeling 'Frisse neuzen' is zondagochtend 12 februari op landgoed Hof Espelo en start om 7.30 uur bij bezoekerscentrum Het Koetshuis (Weerseloseweg 259, Enschede). De bijdrage voor deze excursie is € 3,- per volwassene en €1,50 per kind. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Vergeet je niet je pas mee te nemen? Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk. Kijk voor meer informatie over activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl.
Landschap Overijssel beheert en ontwikkelt natuur en landschap in de hele provincie Overijssel met oog voor mens, plant en dier. In de 54 eigen natuurterreinen, maar ook bij particuliere eigenaren en agrariërs in het landelijk gebied. Het werk van Landschap Overijssel wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, het ministerie van EZ, Provincie Overijssel, sponsoren en donateurs en de inzet van talloze vrijwilligers.