Foto: Clifton Buitink
Foto: Clifton Buitink Foto: Steef Alblas

Reewildexcursie Hof Espelo

Met eigen ogen reeën in het wild zien? Ga dan zaterdagmiddag 4 februari mee met de reewildexcursie op Hof Espelo. Onder leiding van een gids van Landschap Overijssel volg je de sporen van reeën.

Hoe herken je de sporen? En wanneer is de kans het grootst om een ree te zien? De gids vertelt het je graag. De excursie duurt circa 1,5 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk, er is plek voor maximaal 15 deelnemers.

Elegante bosbewoner
Een ree laat best wat sporen achter. Kwestie van goed kijken en ze herkennen. Niet alleen hoefafdrukken, maar ook aan zijn uitwerpselen en vraatsporen aan jonge boompjes kun je zien dat er ree in de buurt is geweest. Samen met de gids ga je op zoek in het bos naar deze en andere sporen. Interessant, want je leert meteen meer over het leven van deze elegante bosbewoner. Nu de bomen en struiken kaal zijn, is de kans groter dat we onderweg een aantal reeën in het wild zien. De reewildexcursie is in de namiddag. Tip: trek stevige schoenen en warme kleren aan. De tocht duurt ongeveer 1,5 uur.

Praktische informatie
De reewildexcursie is zaterdagmiddag 4 februari op landgoed Hof Espelo en start bij bezoekerscentrum Het Koetshuis, Weerseloseweg 259 Enschede. De bijdrage voor deze excursie is € 3,- per volwassene, €1,50 per kind. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Vergeet je niet je pas mee te nemen? Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Na je aanmelding krijg je meer informatie over de exacte tijden. Aanmelden kan via de website www.landschapoverijssel.nl, je kunt ook bellen naar 0529 401731. Kijk voor meer informatie over activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl.

Landschap Overijssel
Landschap Overijssel beheert en ontwikkelt natuur&landschap in de hele provincie Overijssel met oog voor mens, plant en dier. In de 54 eigen natuurterreinen, maar ook bij particuliere eigenaren en agrariërs in het landelijk gebied. Het werk van Landschap Overijssel wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, het ministerie van EZ, Provincie Overijssel, sponsoren en donateurs en de inzet van talloze vrijwilligers.