Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Popronde ook dit jaar
weer naar Enschede

Van 14 september tot en met 25 november toert de karavaan van de Popronde met circa 130 talentvolle artiesten door het hele land. Op vrijdag 17 november komt de Popronde weer naar Enschede.

Met 19 locaties en 30 optredens was afgelopen jaar de grootste Enschedese Popronde tot nu toe sinds de start in 2002. Bijzondere podia - waaronder Broekhuis, Vintage479, Comicasa, Planet of Sound en het legendarische buitenoptreden van Money & The Man bij Kaj's Guitarstore op straat - maakten van de Popronde, samen met de geweldige nieuwe locaties als Soestdijk en het auditorium bij Concordia, het Vestzaktheater en alle andere trouwe locaties, weer een onvergetelijk en uniek bandevenement. Nu de Popronde helemaal bij het publiek in Enschede is geland, wil de organisatie dit in 2017 nog verder uitbouwen.

De inschrijvingen voor Popronde 2017 sluiten op woensdag 1 maart, klokslag middernacht. Tot die tijd hebben talentvolle Nederlandse acts de kans om zich in te schrijven om uiteindelijk deel uit te maken van de selectie voor Popronde 2017. Deze selectie wordt gemaakt door een selectiecommissie die bestaat uit circa 100 'muziekprofessionals'; mensen die op artistiek inhoudelijk niveau werkzaam zijn in de Nederlandse muzieksector, zoals programmeurs, boekers, dj's, journalisten en muzieksamenstellers. De selectie voor Popronde 2017 wordt op 1 mei bekendgemaakt. Meer informatie over het festival, de data en de steden op www.popronde.nl.