Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Zonder keuring mobiel blijven
met brommobiel Auto ter Riet

Is uw autorijbewijs binnenkort verlopen en moet u gekeurd worden? En denkt u daar niet meer door te komen? Dan kunt u toch mobiel blijven door uw rijbewijs te verlengen als AM bromfiets-/brommobielrijbewijs.

Hiervoor is geen keuring nodig. U dient wel naar het stadskantoor of gemeentehuis te gaan met twee pasfoto's en circa € 40,-. Een week later mag u met dit rijbewijs een brommobiel, oftewel een 45 km auto, besturen. Aan een brommobiel worden namelijk hele andere eisen gesteld. U mag er de snelweg niet mee op en de maximumsnelheid is 45 kilometer per uur. Vandaar dat een keuring ook niet nodig is. Ook de bediening van het voertuig is eenvoudiger. De hedendaagse brommobiel lijkt steeds meer op een auto en heeft alle mogelijkheden van parkeersensoren, navigatie, abs, parkeercamera, en dergelijke. Een ander voordeel is dat u geen wegenbelasting meer betaalt.

Bij Auto ter Riet kan men u er alles over vertellen. De medewerkers van Auto ter Riet zorgen ervoor dat u mobiel blijft. Neem gerust vrijblijvend contact op (www.autoterriet.nl; 053-4323434) of kom langs aan de Daalweg 56 in Enschede. Zie ook: www.aixamtwente.nl.

Afbeelding