Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Tussentijds instromen mogelijk
bij Vooropleiding Theaterdans

De Vooropleiding Theaterdans van het Stedelijk Lyceum Kottenpark biedt met ingang van januari 2017 de mogelijkheid om tussentijds in te stromen. Dus niet alleen aan het begin van het schooljaar, maar meerdere keren per jaar.

De vooropleiding theaterdans is de enige erkende vooropleiding in Twente en omstreken. Er wordt een lesprogramma geboden voor leerlingen vanaf groep 7 tot en met het vijfde of zesde jaar van de middelbare school. Het hele dansprogramma sluit naadloos aan op dat van jouw school en het Kottenpark College. De dansopleiding is dé opstap naar een dansacademie. Zit je in groep 7 of 8 of van het voortgezet onderwijs en wil jij van dansen jouw beroep maken? En wil je daar nu mee beginnen? Dan kun je vanaf dinsdag 31 januari deelnemen aan een speciaal voorbereidend dansprogramma van vier lessen aan de Vooropleiding Theaterdans van het Stedelijk Lyceum Kottenpark. Er wordt afgesloten met een auditie op 14 februari. De lessen en de auditie beginnen telkens om 16.40 uur in de dansstudio's aan de J.J. van Deinselaan 10 in Enschede (vlakbij Aquadrome).

Het programma ziet er als volgt uit: Klassieke danstechniek onder leiding van Cathy van Seventer (31 januari); Improvisatie onder leiding van Rosa Vreeling (2 februari); Klassieke danstechniek onder leiding van Cathy van Seventer (7 februari); Improvisatie onder leiding van Rosa Vreeling (9 februari). Het advies is om aan alle lessen deel te nemen. Zo kan al tijdens het dansprogramma worden bekeken of je echt danstalent hebt en is de auditie op 14 februari minder spannend. Voor de kosten hoef je het niet te laten, aangezien er een bijdrage van slechts € 25,- wordt gevraagd voor alle lessen en de auditie. Als je wordt aangenomen, dan kun je met ingang van 28 februari alle danslessen (twee lessen per week van één uur) volgen tot en met het einde van het schooljaar. De kosten hiervan bedragen € 150,- voor dertig lessen.

Aanmelden kan bij Yvonne Scholte op Reimer (06-15197687; dansopleiding@hetstedelijk.nl). Meer info: www.hetstedelijk.nl/kottenpark/cultuur/ of www.facebook.com/vooropleidingtheaterdans.