Foto: Femke Teussink
Foto: Femke Teussink Foto: Steef Alblas

Voorstelling Galileo bij
Theater Sonnevanck

Op 22 januari gaat de 8+ voorstelling Galileo van Theater Sonnevanck in reprise in het eigen huis aan de Walstraat 2 in Enschede. Naast de voorstellingen op basisscholen en theaters, wordt de voorstelling ook gespeeld in een aantal sterrenwachten. Heel bijzondere locaties, die enorm goed aansluiten bij het thema van de voorstelling.

Professor Galileo Galilei en zijn dochter Celeste presenteren het programma Dichter Bij Wetenschap. Terwijl ze de perfecte show vol proeven en liedjes neer willen zetten, komen ze lijnrecht tegenover elkaar te staan. Galileo vindt de maan maar lelijk en de mens een zandkorreltje in de woestijn. Maar kan hij dit wel zeggen tegen de kinderen? Straks wordt hij nog ontslagen en moet Celeste naar een pleeggezin. De voorstelling is gebaseerd op de ware geschiedenis van Galileo Galilei, grondlegger van de moderne wetenschap. Een spannend verhaal over een lastige vader en een dochter met een missie. Maar vooral over wat een vader en een dochter voor elkaar over hebben.

Voor de reprise van Galileo is een nieuwe cast aangetrokken, bestaande uit de talentvolle acteurs Jos Nargy en Eva van der Post. Karlijn Kistemaker regisseert de voorstelling. Zij werd in december 2016 genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakerprijs 2017 met haar voorstelling Missie Márquez. Sophie Kassies schreef de tekst, de muziek is gecomponeerd door Wilko Sterke en de vormgeving is gedaan door Calle de Hoog.

De première van Galileo is op 22 januari om 14.00 en 16.00 uur in Theater Sonnevanck. Vanwege de beperkte ruimte zijn er twee voorstellingen. Kaarten kunnen worden gereserveerd door een mail te sturen naar kantoor@sonnevanck.nl of te bellen met 053-4315400 (kantoor Sonnevanck). Kaarten kosten € 10,- voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen tot en met 12 jaar.