Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Kunst van Enschede Deze week: Bettina Hogeweg Wat maak jij?

Hoe verbeeld je de verbeelding? In mijn werk draait het om die vraag. Ik maak onder andere foto's bij boeken en gedichten. Daarbij laat ik me inspireren door andere schrijvers, maar ook door mijn eigen verhalen. Ook maak ik foto's die door hun sfeer, onderwerp of locatie juist een op zichzelf staand verhaal zijn, waar je als kijker naar kunt gissen.

Wat maakt jouw werk speciaal?

In al mijn werk zit een duistere, mysterieuze, sprookjesachtige sfeer, met een beetje nostalgie. De onderhuidse spanning geeft de beelden een extra lading. Ik probeer met mijn foto's de nieuwsgierigheid en fantasie van de kijker aan te spreken.

Waar kunnen we jouw kunst zien?

Dit najaar zal mijn werk te zien zijn in Bredevoort, bij Galerie Foto 21, met het Oostgelders Fotografen Collectief. Daarnaast heb ik een website: http://bettinahogeweg.nl.

Welke kunstenaar bewonder jij?

Ik bewonder een aantal fotografen. Sarah Moon, om de sfeer die zij in haar werk legt. Vivian Maier, omdat iedere foto klopt; de timing, de compositie. En Desiree Dolron, om de esthetiek van haar werk.

Wat betekent Enschede voor jou?

Enschede biedt veel op kunstgebied. Veel galerieën, manifestaties en culturele evenementen. Een stad waar je veel inspiratie kunt opdoen!

Deze rubriek wordt verzorgd door Cultuur in Enschede.

Zie www.cultuurinenschede.nl/projecten/kunst-van-enschede/

Afbeelding