Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Rodenbach laat de oude glorie herleven

Hotel Restaurant Rodenbach heeft een nieuwe weg ingeslagen. Of beter gezegd: eigenlijk is Rodenbach teruggekeerd op de oude, vertrouwde weg waar het jarenlang om bekend stond. Heerlijke vleesgerechten en dineren in een warme ambiance, aangevuld met vergadermogelijkheden, exposities, lezingen en feestavonden.

Vanaf juni 2014 werd het Restaurant anderhalf jaar onderverhuurd. 'Maar sinds kort, december 2015, ben ik weer de trotse uitbater van dit geweldig mooie en sfeervolle restaurant', zegt Anna Schoenmaker. 'Ons enthousiaste team heeft er erg veel zin in om van Rodenbach 'the place to be' te maken. We hebben alle vertrouwen in een gezellige, culinaire toekomst van ons hotel-restaurant.' Rodenbach beschikt over een geheel vernieuwde menukaart, met onder andere steaks, T-bone, spareribs en visgerechten van de grill. Tot en met 28 februari 2017 biedt Rodenbach 10% korting op de nieuwe menu's. Ook kunnen bezoekers kiezen voor het maandmenu van € 27,50: een culinaire verrassing van de chef-kok.

Hotel Restaurant Rodenbach kent een lange historie en deed al in 1883 dienst als logement. Met de opmars van de textielindustrie ('De gouden eeuw van Twente') verbleven de monteurs van Engelse fabrikanten, die spin- en weefmachines bouwden, voor langere tijd in Enschede. Rodenbach is dan ook een pand met een authentiek karakter. Klassiek met een eigen touch en gevestigd in één van de mooiste stukjes van Enschede. 'Bij ons kunnen mensen stijlvol dineren en vergaderen te midden van meer dan 130 jaar historie', zegt Anna Schoenmaker niet zonder trots. 'In november 2016 hebben we meegedaan met de Culinaire Spijswandeling. In de waarderingen van de deelnemers stonden we in de top. Ook de thema-avonden die we organiseren, zijn kenmerkend voor Rodenbach. Zoals de wildavond, die ingeluid werd door jachthoornblazers. Of de 'Bier & Spijs'-avond in oktober, waar de harmonie tussen bier en spijs verrassend was. Onze attractieve zangeres 'Paula Krom' en haar begeleider zorgden tijdens het sfeervolle diner voor de muzikale omlijsting. Verder werden Eerste en Tweede Kerstdag zoals gebruikelijk door onze klanten hoog gewaardeerd in kwaliteit, klantvriendelijkheid en sfeer.'

Volgens Anna Schoenmaker heeft Hotel Restaurant Rodenbach nog méér voor bezoekers in petto aan de Parkweg 37 in Enschede. 'We willen kunstenaars een podium bieden in de vorm van exposities en lezingen', vervolgt ze. 'Verder willen we als feestlocatie fungeren met muziek die herinneringen oproept aan vervlogen tijden. In de jaren zestig werd er aan de Parkweg gedanst in het populaire Hotel-Dancing Modern van Gerard Grotenhuis. Destijds kwamen bekende Nederlandse muzikanten als The Buffoons en Teach-In langs voor een optreden. Weinig mensen weten dat zelfs de The Hep Stars, met Benny Andersson van het latere ABBA als toetsenist, er ook op het podium stonden. Die oude glorie laten we herleven bij Rodenbach!'

Meer informatie over alle mogelijkheden en arrangementen bij Rodenbach is te vinden op www.restaurantrodenbach.nl. Tevens is Rodenbach te volgen op Facebook.