Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Los del Trè komt met Gypsy naar het Vestzaktheater

Los del Trè neemt het publiek in haar programma Gypsy mee op een rit vol verhalen en wonderlijke muziek uit de mysterieuze en veelzijdige wereld van de zigeuners. De Balkan, Afrika, Zuid-Europa, Indië en zelfs België passeren de revue, elk met zijn geschiedenis en typische muziekstijlen.

Met enkel drie gitaren brengt dit trio een oog- en oorverblindend kleurenpalet van klank en ritme. De vingervlugge heren streven steevast naar een temperamentvol repertoire, waarbij ze terugvallen op zowel originele werken als transcripties.

Los del Trè ontstond in 2006 uit een tomeloos enthousiasme van Tom Van de Venne, Roel Van de Voorde en Ward Pauwels. Hun paden kruisten elkaar ergens in de gangen van het Brusselse Conservatorium en al snel werd duidelijk dat deze drie klassieke gitaristen een chemie deelden. Deze passie uitte zich de eerste jaren via de Spaanse en Latijns-Amerikaanse tak van de klassieke muziek. In 2011 lonkte echter de nog traditionelere muziek en liet Los del Trè zich voortstuwen door de drang naar nog meer directe passie, opzwepende ritmes en hartstochtelijke melodieën.

Op zondag 15 januari (aanvang 15:00 uur) komt Los del Trè naar het Vestzaktheater (Walstraat 35, Enschede). De entree bedraagt € 8,50 (inclusief drankje).

Enkele dagen eerder (vrijdag 13 januari, 20:30 uur, entree € 8,50) staan Peeters Weem & Duipmans in het Vestzaktheater met 'De Gevoelige Plaat'. De vijfde liedjesvoorstelling van het kleinkunst-duo Peeters Weem & Duipmans is een muzikaal cabaretprogramma met zelfgeschreven liedjes. Daarnaast brengt het duo ook een aantal pareltjes uit bestaand Nederlands repertoire voor het voetlicht, variërend van Acda en de Munnik tot Muiswinkel en van Vleuten en Herman van Veen. Evenals vinyl zijn veel liedjes van toen tijdloos gebleken. Als speciale gasten ontvangt het duo Nicolien Weghorst en Brahma T. Ramsodit. Kortom, een avond vol muzikale verrassingen.