Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Intuïtieve schilderijen Inge
Kuypers in de bibliotheek

Vorige week heeft Inge Kuypers haar expositie geopend in de Centrale Bibliotheek van Enschede. Inge is een veelzijdig kunstenaar. Ze schildert al bijna een kwart eeuw. Enerzijds autodidact, anderzijds op basis van de goede adviezen van Jan te Wierik en de avond AKI. Haar werk is tot en met 25 januari in de bieb te zien.

'Ik schilder intuïtief vanuit het niets. Eigenlijk weet ik nooit precies waar ik uitkom. Ik begin gewoon. Het eindresultaat is over het algemeen een schilderij dat in balans is, in harmonie. In zowel de kleur als vorm en inhoud. Het is een intensief proces om tot een uitgebalanceerd eindresultaat te komen. Schilderijen hebben natuurlijk een eigen beeldtaal, maar ik vind het mooi als een ieder het met eigen projecties associeert en geniet', legt Inge haar werk uit.

Naast schilderijen maakt Inge ook tassen en kettingen, maar ook objecten van hout. Onlangs bezocht ze een cursus edelsmeden, waar weer een wereld voor haar openging. In feite kan ze in allerlei materialen iets zien. Om er weer iets nieuws van te maken. 'De afwisseling is leuk en klopt met mijn energie. Ik heb de afwisseling nodig om tot nieuwe creatieve processen te komen.' Van het een komt het ander.

In de bibliotheek kun je tot en met 25 januari schilderijen en enkele andere werken van Inge Kuypers bewonderen. Een indruk van haar werk is te zien op www.ingekuypers.nl.