Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Buitenschoolse Opvang bij
Kinderopvang Humanitas

Vorige week heeft Kinderopvang Humanitas de deuren geopend van Buitenschoolse Opvang (BSO) Eigenwijs in het gelijknamige kindercentrum. Het kindercentrum, dat onlangs groot onderhoud heeft ondergaan en dus prachtig is opgefrist, bood al opvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar. Nu komt daar ook opvang voor kinderen in de basisschoolleeftijd bij. De officiƫle, feestelijke opening vindt plaats op donderdag 12 januari van 14.00 tot 16.00 uur.

Kinderen krijgen bij Kinderopvang Humanitas letterlijk de ruimte. Om de ruimte voor de kinderen te vergroten, verhuist BSO Willem Wilmink naar Kindercentrum Eigenwijs, waarbij tegelijkertijd de naam wordt aangepast: BSO Eigenwijs. Een hele verdieping is exclusief ingericht en aangepast voor de BSO kinderen. De ruimtes zijn licht, met frisse kleuren en een veelheid aan speelmaterialen. Er zijn verschillende speelhoeken gecreƫerd. Op de begane grond bevindt zich het kinderdagverblijf, de opvang van kinderen voor 0 tot 4 jaar. Ook dit is onlangs geheel opgeknapt.

BSO Eigenwijs is een plek waar voor ieder kind wat te beleven is. De pedagogisch medewerkers organiseren - in overleg met de kinderen - iedere dag verschillende activiteiten. Sport en spel, knutselen, activiteiten op het gebied van wetenschap en techniek, muziek, dansen en nog veel meer. Doordat Eigenwijs omringd wordt door sportvoorzieningen, zal er veel aandacht zijn voor sportieve activiteiten. Dat sluit ook goed aan op het beleid van Kinderopvang Humanitas om kinderen veel buiten te laten spelen. Maar kinderen kunnen zich ook lekker terugtrekken met een boek in de chillhoek. Want voorop staat dat buitenschoolse opvang voor kinderen vrije tijd moet zijn. Dat wil zeggen dat bijna alles mag en niets moet!

BSO Eigenwijs is onderdeel van het Integraal Kindercentrum Willem Wilmink waartoe ook de peuteropvang Baloe van Kinderopvang Humanitas, in de openbare basisschool Willem Wilminkschool, behoort. Uiteraard zijn kinderen van andere scholen ook van harte welkom op deze BSO. In eerste instantie zal de BSO geopend zijn op maandag, dinsdag en donderdag, maar bij voldoende belangstelling is ook opvang op woensdagen en vrijdagen mogelijk.