Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Karsten Schreur zwaait scepter
over Losserse jongerencarnaval

Vorige week heeft het JKL (Jongeren Karnaval Losser) de nieuwe Jongerenprins van de gemeente Losser 2017 bekend gemaakt, Jongerenprins Karsten. Dit jaar was de opkomst wederom in een overvolle zaal in de grote tent achter bij Hotel Smit. Karsten Schreur zwaait dit jaar de scepter over het Losserse jongerencarnaval samen met zijn adjudanten Stan Schuurs en Thomas Scheffer.

De drie studenten hebben de boeken aan de kant gelegd en na een maandenlange voorbereiding zijn ze helemaal klaargestoomd voor het aankomende carnavalsseizoen. Karsten, nu omringd door de zachte 'g', volgt als trotse Tukker momenteel zijn master Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit van Eindhoven. Regelmatig rijdt hij terug naar het oosten om te werken als fervent kelner. Zijn zwager Stan staat naast hem. Stan heeft al een keer eerder de carnavalssfeer in Losser mogen proeven. Als actief lid van de Bokelkalfkes was hij in het seizoen 2015 hofchauffeur van carnavalsvereniging De Bokelbulkes. Collega en goede vriend Thomas wist niet wat hem overkwam toen hij door Nick Berends, voorzitter van het JKL, gebeld werd. Thomas, die nooit echt fanatiek carnaval viert, ruilt nu na vier jaar zijn dienblad in. Hij heeft altijd als kelner gewerkt, maar tijdens carnaval staat hij dit jaar aan de andere kant van de plank.

Na een geweldige opkomst, waarbij het nummer 'Losser Get Los Op De Beat' (geschreven op de melodie van 'Liever te dik in de kist') door de feesttent galmde, is dit trio niet meer te stoppen. Ze hebben dan ook super veel zin om dit jaar op de bok te staan. Daarom vieren ze het carnaval onder hun motto: 'Knallen, lallen en dikke wallen, wie loat gin steek vallen!' Tevens nodigt jongerenprins Karsten met zijn adjudanten Stan, Thomas en het JKL u uit voor de Open Dag op de Pol op 5 februari vanaf 14:00 uur.