Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Kerstwandeling door Twekkelo

Op Tweede Kerstdag organiseert de stichting Landgoed AlGoed een kerstwandeling over de wandelpaden in Twekkelo. Twekkelo is een rustieke buurtschap gelegen tussen Enschede en Hengelo. Dit gebied is in de loop der jaren toegankelijk gemaakt voor mensen die de rust en het karakteristieke karakter van het coulissenlandschap weten te waarderen.

De wandelpaden geven al jarenlang de gelegenheid om de drukte van de steden Enschede en Hengelo even te ontvluchten en essen en boerderijen te bewonderen. De Stiewel (Twents voor laarzen) paden lopen door en langs plaatsen waar u normaal niet komt. Dwars door weilanden, over smalle bruggetjes, langs sloten en beeklopen.

Goede waterdichte schoenen of laarzen zijn in het natte seizoen absoluut noodzakelijk, want verhard zijn deze paden uiteraard niet. Op het mooie landgoed AlGoed wordt u ontvangen vanaf 12.30 uur. Het gezamenlijke vertrek voor de anderhalf uur durende wandeling is om 13.00 uur. Na de wandeling is er gelegenheid om bij het vuur wat te drinken.

Deelname aan de wandeling bedraagt € 2,50 euro per persoon. Vertrekpunt is Landgoed AlGoed aan de Burgemeester Stroinkstraat 411 ter hoogte van afslag Lutje Esweg. Zie ook www.landgoedalgoed.nl.

.

Afbeelding