Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Vaantjes op Spettertoernooi Judo Losser

Afgelopen zaterdag waren er in de Fakkel 40 judoka's van Judo Losser actief op twee wedstrijdmatten in de onderlinge toernooicyclus spettertoernooien. Ditmaal geheel in kerstsfeer en met heerlijke oliebollen tussendoor.

De spettertoernooien zijn de onderlinge judotoernooien van Judo Losser. Judoka's vergaren judopunten door te scoren tijdens de wedstrijdjes. Meedoen levert 25 punten op en voor gewonnen wedstrijden komen daar weer extra punten bij. Als de judoka de magische grens van 100 punten bereikt, krijgt deze een wit vaantje. De judoka's die doorgaan en meer dan 200 punten behalen krijgen een geel vaantje. De vaantjes komen overeen met de kleuren van de banden waarmee elke judoka begint en tijdens examens opwaardeert.

De organisatie was in handen van de DojoWedstrijdCommissie die ondersteund werd door dojo-assistenten in opleiding (Kirsten Pereboom, Vera Mistrate Haarhuis, Britt Holkenbrink en Jens Polhuis). 'Vier keer per jaar bezorgen we beginnende judoka's van Judo Losser een leuke en leerzame ochtend en brengen we ze op een speelse en ontspannen manier in aanraking met judo als wedstrijdsport', aldus Sjoerd Manders namens de organisatie. De speels opgezette wedstrijdjes zijn een eerste opmaat naar de Judo Competitie van het Oosten waar de krachten gemeten worden met judoka's van andere clubs in Twente. Bij de beginnende berenjudoka's is het nog spelen en rollebollen, maar op de andere wedstrijdmat wordt op het scherpst van de snede gestreden om yugo's, waza-ari's en ippons. Hier kun je de invloed van de wekelijkse wedstrijdtraining en de vele gedraaide toernooien duidelijk zien.

Ouders, grootouders en overige bekenden moedigden onder het genot van een kopje koffie de vechtersbazen aan. Aan het eind van de morgen was er voor elke deelnemer een gouden medaille want 'meedoen is belangrijker dan winnen en daarom voor jullie allemaal een eerste prijs!'. Daarna werden de vaantjes en bijbehorende diploma's uitgereikt.

Florence Fiet, Jurre van der Heide, Tiemen Kroeske en Timo Visser behaalden de mijlpaal van 100 punten en kregen hiervoor een wit vaantje. Job Riesewijk, Mick Driezen en Zed Wilcox hebben met 200 punten een geel vaantje verdiend.