Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Oale Roop zet de toon in Velve-Lindenhof

Alle Twentenaren kennen het melancholieke, kenmerkende geluid van de midwinterhoorn. Dit jaar gaat de wijk Velve-Lindenhof in Enschede een bijzondere avond beleven. De roep van de midwinterhoorns van de Vaneker blazers wordt op 6 januari 2017 gecombineerd met het geluid van muzikanten uit de wijk en het zangkoor Intervocaal.

Buurtbewoner Diet Gerritsen is dirigent van dat koor en zij heeft in overleg met de wijkraad, buurtcommissie, scholen en wijkcentrum Lumen een fantastische culturele activiteit op poten gezet in Velve Lindenhof. Tijdens een rondwandeling door de wijk zal op een aantal plekken, min of meer als verrassing, door Intervocaal muziek ten gehore gebracht worden. Het koor reageert op de midwinterhoorns en de muzikale buurtbewoners, die op hun beurt met elkaar muzikaal gaan 'communiceren'. De Oale Roop van de midwinterhoorns gaat in deze adventstijd de toon zetten, maar het wordt spannend als die samen met het koor en de wijkmusici op elkaar gaan reageren.

Een belangrijk element tijdens deze tocht is het gebruik van licht. Kinderen uit de wijk gaan dat licht door de wijk verplaatsen samen met de ongeveer 40 leden van het koor Intervocaal en, als u dat leuk vindt, met u. Samen zingen en muziek maken. Het wordt een soort muzikale winterhappening om zoveel mogelijk wijkbewoners bij te betrekken. De start is om 18.30 uur bij wijkcentrum Lumen aan de Van Musschenbroekstraat. Het licht, als symbool van het nieuwe jaar, trekt door de wijk en er wordt rond 19.30 uur geƫindigd in wijkcentrum Lumen.