Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Creatieve zangavonden
wereldmuziek zingen

Bij Zangwerkplaats Enschede vinden om de week creatieve zangavonden plaats voor iedereen die graag zingt, maar geen zin heeft om steeds weer dezelfde partijen in te oefenen en/of vast te zitten aan een wekelijkse kooravond. Het is mogelijk om maar een enkele keer mee te doen, doordat er geen vaste zangpartijen worden ingestudeerd.

Janina Stopperka, zangcoach, koordirigente en tevens zangeres (Jazz, Wereldmuziek, Duitse Chansons), daagt de deelnemers uit om hun creatief vermogen in het zingen te gebruiken. Het basisrepertoire van deze avondworkshop vormen relatief korte wereldliedjes, gospels en Mantra's, die vaak achter elkaar worden herhaald. Er worden andere stemmen bij verzonnen, op eigen niveau. De zangers mogen al hun muzikaliteit erop loslaten, geweldige uithalen verzinnen en de medezangers als backing-vocals gebruiken. Wie nog niet zoveel improvisatie-ervaring heeft, mag natuurlijk ook steeds weer dezelfde basisstem zingen en zijn voldoening halen uit het samenzingen van mooie wereldmuziek. Motto is: je moet niets, maar je mag heel veel! Er is alle ruimte om van een lied iets bijzonders te maken volgens je eigen mogelijkheden. Of het een geslaagde zangavond word, ligt dus in de handen van iedere zanger zelf.

Data: 10 en 24 januari 2017, 7 februari, 7 en 21 maart. Om de week op dinsdag van 19.30 - 21.30 uur op de Zangwerkplaats Enschede (Kottendijk 110b). Voor zowel geoefende zangers als totale beginners. Geen zangervaring vereist, iedereen is welkom. Graag van tevoren laten weten of je komt via zangwerkplaats@outlook.de of 06-18459287.

Afbeelding
Afbeelding