Afbeelding
Foto: Steef Alblas

ROC van Twente scoort als nooit tevoren

In de Keuzegids MBO 2017 die vorige week werd gepubliceerd, scoort ROC van Twente als nooit te voren. Maar liefst 69 opleidingen mogen vanaf vandaag de kwaliteitszegel 'Topopleiding 2017' voeren. Een uniek zegel, dat alleen wordt toegekend aan opleidingen die als 'beste beoordeeld' zijn door de onafhankelijke Keuzegids.

De zegel staat voor onderwijs dat kwalitatief van zeer hoog niveau is. Door de hoge score staat ROC van Twente op de zevende plaats op de ranglijst. Een overzicht van de 69 topopleidingen is te vinden op www.rocvantwente.nl/topopleidingen.

Dit jaar stijgt ROC van Twente landelijk van de 18e positie naar de 7e positie. De meeste opleidingen hebben gemiddeld of hoger gescoord. Net als voorgaande jaren scoren de technische opleidingen erg goed, evenals de opleidingen in de 'lab- en procestechniek', 'hout en meubilering', 'transport en logistiek' en de 'bouw'. Nieuwkomers in de top 3 van landelijk beste opleidingen zijn de opleidingen van ROC van Twente in de 'brood en banket', 'infrastructuur' en 'industrietechniek'. Totaal zijn 43 ROC's beoordeeld door de Keuzegids.

Bestuursvoorzitter John van der Vegt is erg blij met de hoge score: 'Docenten zetten zich dagelijks in om het beste uit onze studenten te halen. Dan is het heel fijn, dat de inzet beloond wordt met het predicaat Topopleiding. Dat we daarnaast ook nog landelijk als een van de beste ROC's uit de bus komen, is de kers op de taart'.