Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

'Samen maken
we de stad
Enschede'

'Het zijn de donkere dagen voor kerst. Hoewel de dagen inderdaad kort duren, staat deze tijd toch ook synoniem voor warmte, gezelligheid en samenzijn. We zoeken elkaar op, thuis of in de stad. Waar de donkere dagen in een sfeervol licht samen worden doorgebracht. Namens het gemeentebestuur wens ik u hele fijne feestdagen toe. Dagen om stil te staan bij het jaar 2016 en om vooruit te kijken naar 2017.

2016 was een bijzonder jaar. Het was mijn eerste volledige jaar als burgemeester van deze mooie stad. Een jaar waarin we samen veel bereikt hebben. Over veel successen lezen we in de media. Ik denk aan de banengroei in Enschede en onze binnenstad die steeds minder leegstand kent en steeds bruisender wordt. Maar net zo belangrijk zijn de grote successen die op kleine schaal worden behaald. Want samen maken we deze stad. Daar hoort bij dat iedereen meedoet en iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Dat kan op vele manieren: als vrijwilliger bij verenigingen, bij instellingen of in het onderwijs. Maar ook als mantelzorger voor familie, buren of bekenden. Volgens mij is er altijd wel iets te vinden waarmee je een bijdrage kunt leveren. Iets doen voor een ander is de kern van samen leven.

Via deze weg wens ik iedereen namens het gemeentebestuur een gezond en gelukkig 2017 toe. Graag brengen wij u persoonlijk deze wensen over. Ik nodig u dan ook van harte uit voor de nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari, tussen 20.00 en 22.00 uur in het stadhuis. Uiteraard bent u ook van harte welkom op een van de nieuwjaarsbijeenkomsten in de stadsdelen. Deze vinden plaats op 9 en 10 januari tussen 16.30 en 18.30 uur. Neem iemand mee die iets voor u betekent, want samen maken we de stad. Daar hef ik graag het glas op.'

Met vriendelijke groet,

Onno van Veldhuizen
Burgemeester van Enschede