Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Burgerzaal verandert
weer in Stadsherberg

Vorig jaar was de eerste editie van de Stadsherberg in de Burgerzaal van het Stadshuis een groot succes. Dit jaar is de herberg – die onderdeel is van Winter Wonderland - open tussen Kerst en Oud en Nieuw: van 27 tot en met 30 december.

Vier dagen lang zijn er optredens, creatieve workshops en ook het soepverhaal met gratis kopje soep is weer een vast onderdeel. Nieuw dit jaar zijn de Zusterstedendag en de buitenactiviteiten: het mini-theater onder de Stadhuisboog, straattheater en marshmallows van het vuur. En in deze tijd van het jaar kan het niet anders dan dat er regelmatig Top 2000 hits voorbijkomen.

Bewoners en bezoekers van de stad zijn welkom om bij elkaar aan tafel te schuiven. Voor een praatje, een drankje en een doorlopend programma vol muzikale optredens, creatieve workshops, kunst en verhalen. Rode draad in het programma is saamhorigheid. De Stadsherberg wil stadsgenoten samenbrengen. De herberg is iedere dag geopend van 13.30 uur tot sluitingstijd van de winkels. Op de koopavond is de herberg tot 21.00 uur geopend. Iedere dag om 16.00 uur wordt er een soepverhaal verteld en krijgt elke herbergbezoeker een kopje soep aangeboden.

Het programma biedt doorlopend optredens van muzikanten op het bordes van de Burgerzaal. Het koor van Kaliber, Intervocaal en de muzikanten van het Musica Silvestra Orkest treden aan, de jazzklanken komen van Krom & Co en diverse singer-songwriters betreden het podium. De Top 2000 komt veelvuldig voorbij en Atak eert de groten der muziek die ons dit jaar zijn ontvallen in de Hemelse Helden Quiz op donderdagmiddag 29 december.

Elke dag zijn er ook diverse creatieve workshops waar het publiek gratis aan mee kan doen. Aan tafel bij kunstenaressen Sarah Kohlenberg en Reina de Vries kun je dromenvangers maken. Bij Wout Zweers zet je een Janninktorentje lampion in elkaar, het Wilminktheater biedt een Pinokkio-workshop en aan de tafel van de Stadsmakerij bedenk je in een snelkookpan dromen voor een nog mooier Enschede. Elke dag zijn er andere workshops.

(vervolg op pagina 10)