Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Komt u niet door de keuring voor
verlenging rijbewijs? Blijf rijden!

Is uw autorijbewijs binnenkort verlopen en moet u gekeurd worden? En denkt u daar niet meer door te komen? Dan kunt u toch mobiel blijven door uw rijbewijs te verlengen in het AM bromfiets- / brommobielrijbewijs.

Hiervoor is geen keuring nodig. U dient wel naar het stadskantoor of gemeentehuis te gaan met twee pasfoto's en circa € 40,-. Een week later mag u met dit rijbewijs een brommobiel oftewel een 45 km auto besturen. Aan een brommobiel worden namelijk hele andere eisen gesteld. U mag er de snelweg niet mee op en de maximumsnelheid is 45 km/u. Vandaar ook geen keuring.

Ook de bediening is eenvoudiger. De hedendaagse brommobiel lijkt steeds meer op een auto en heeft alle mogelijkheden van parkeersensoren, navigatie, ABS, parkeercamera, en dergelijke. Een ander voordeel is dat u geen wegenbelasting meer betaalt.

Bij Auto ter Riet kan men u er alles over vertellen en zij zorgen ervoor dat u toch mobiel blijft. Neem gerust vrijblijvend contact op. Auto ter Riet is gevestigd aan de Daalweg 56 in Enschede (www.autoterriet.nl / www.aixamtwente.nl / 053-4323434).

Afbeelding