Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Kerstavondzang in Noorderkerk

Op 24 december, Kerstavond, wordt er vanaf 19:30 uur weer een Kerstsamenzang georganiseerd in de Noorderkerk (Lasondersingel 18, Enschede). Dit jaar onder het thema 'Vrede'. Niet omdat het vrede is, maar omdat Christenen een andere boodschap hebben over 'Vrede'.

Die vrede gaat over de komst van 'De vrede Vorst' onze Heiland. Hij werd geboren in een onrustige tijd vol oorlogen, haat en onrust. Met zijn komst bracht Hij de Eeuwige Vrede en daarover wordt op 24 december gezongen. Diverse muzikanten en koren werken mee aan de Kerstsamenzang, zoals het schoolkoor 'De Fontein' en GZK Laus Deo Enschede. Het Vierdag orgel wordt bespeeld door Ronald IJmker en de muzikale omlijsting is van Leon Koppelman op de panfluit en harp. De algemene leiding is in handen van Jorrit Woudt.

Er worden oude en nieuwe kerstliederen gezongen. Het Fonteinkoor zingt onder andere een nieuw gecomponeerd en geschreven lied 'Sta vandaag maar even stil' (Jorrit Woudt / Alinda Veldstra). Laus Deo zingt Engels en Nederlands kerstrepertoire. Bij de samenzang worden de bekende liederen 'Ere Zij God' en 'Stille Nacht' gezongen.

Afbeelding