Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Nieuwe Ford Kuga vanaf heden
in showroom van Noordegraaf

De nieuwe Ford Kuga-sports utility vehicle (SUV) is nog geavanceerder en verfijnder, waardoor autorijden eenvoudiger, veiliger en leuker wordt voor steeds meer SUV-klanten in Europa. Vanaf heden is de nieuwe Kuga te bewonderen bij Ford-dealer Noordegraaf aan de Wegtersweg 8 in Hengelo.

De nieuwe Kuga beschikt onder andere over het nieuwe SYNC 3 communicatie- en entertainmentsysteem van Ford, innovatieve bestuurdersassistentie-technologieën, een ergonomisch en comfortabel interieur en krachtige en zuinige motoren zoals de nieuwe 1.5-liter TDCi-dieselmotor van 120 pk, met een brandstofverbruik van 4,4 l/100 km en een CO2-uitstoot van 115 g/km. De nieuwe Kuga beschikt tevens over de Ford-technologie voor haaks inparkeren waarmee bestuurders handsfree kunnen parkeren in parkeerplaatsen naast andere auto's. Een verbeterde versie van Active City Stop, dat helpt om ongelukken te voorkomen, en het Adaptive Front Lighting-systeem, voor optimaal zicht bij weinig licht, zijn tevens aanwezig. Andere geavanceerde technologieën zijn onder andere de handsfree bedienbare achterklep en intelligente AWD (All Wheel Drive) van Ford.

Met het nieuwe SYNC 3-connectiviteitssysteem van Ford kunnen bestuurders audio- en navigatiefuncties bedienen en hun aangesloten smartphones gebruiken door middel van eenvoudige spraakopdrachten in spreektaal. Uit meer dan 22.000 commentaren en inzichten die zijn ontleend aan onderzoeken en enquêtes heeft Ford klantgerichte informatie geput. Al deze informatie zorgt ervoor dat de nieuwe versie het meest klantgericht ontworpen systeem ooit is. SYNC 3 is sneller, begrijpt vereenvoudigde opdrachten en ondersteunt vijf nieuwe talen. De bestuurder vindt de dichstbijzijnde cafés, benzinestations en parkeerterreinen middels één druk op de knop en een gesproken opdracht als: 'Ik wil koffie', 'Ik moet tanken' en 'Ik moet parkeren'. Op deze manier kunnen ook stations, luchthavens en hotels worden gevonden. Kuga-bestuurders kunnen het 8" touchscreen van SYNC 3 op dezelfde manier bedienen als een smartphone. De nieuwe interface beschikt nu over grotere, eenvoudiger bedienbare knoppen en biedt ondersteuning van knijp- en veegbewegingen.

Dankzij geavanceerde Ford-technologieën op het gebied van bestuurdersassistentie maakt de nieuwe Ford Kuga rijden en parkeren eenvoudiger voor klanten. De nieuwe functie voor haaks parkeren, Perpendicular Parking, verbetert de semi-autonome technologie Active Park Assist, die afgelopen jaar door bijna de helft van alle Kuga-klanten werd besteld. Met behulp van extra ultrasone sensoren kunnen bestuurders, nadat ze op de knop voor haaks parkeren hebben gedrukt, naar parkeerplaatsen zoeken die zich naast andere auto's bevinden of die evenwijdig zijn aan de weg. Perpendicular Parking bestuurt vervolgens de auto terwijl de bestuurder het gaspedaal en de rem bedient.