Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Kinderexpositie over kunst en uitvinden

Een levensgroot ruimteschip dat van een andere planeet komt, een machine die frisbees oneindig rond laat gaan en een foto van groente gemaakt met een gaatjescamera; op zaterdag 17 december opent de nieuwe kinderexpositie 'Vlieg- en kunstwerk' bij Concordia in Enschede.

Veel mensen denken bij een uitvinder aan iemand die gekke machines maakt en apparaten bedenkt die bliepen en stoom uitblazen. Maar uitvinden is meer dan dat; het betekent iets nieuws bedenken. Dat kan dus ook een tekening, een installatie of een lied zijn. Met de interactieve expositie 'Vlieg- en kunstwerk' wil Concordia kinderen vanaf vier jaar inspireren en aanmoedigen om te geloven in de kracht van hun fantasie. Er is een Uitvinders Handboek vol met informatie over de kunstwerken, opdrachten en tips, waarmee de expositie optimaal te beleven is.

In de expositie kunnen kinderen ook zelf aan de slag. Ze kunnen hun eigen kunstwerk maken en uitvindingen doen in het Uitvinderslab. In de kerst- en voorjaarsvakantie en in een aantal weekenden zijn er workshops voor alle leeftijden; kinderen stappen in de schoenen van Leonardo da Vinci tijdens de workshop 'Ik wil vliegen' en kunnen op de muur schilderen met oerverf tijdens de workshop 'De olifant die op de muur zwom'. Data en tijden van de workshops zijn te vinden op www.concordia.nl.

Naast de expositie is er in de kerstvakantie nog meer te doen voor kinderen bij Concordia. Zo staat Productiehuis Valentijn op 28 december met De Drakentemmer (4+) in het theater en zijn er bijna elke dag kinderfilms.

De expositie is te zien bij Concordia aan de Langestraat 56 in Enschede. Kijk voor de openingstijden op www.concordia.nl. De entree is gratis, een vrije gift wordt op prijs gesteld. Het Uitvinders Handboek is verkrijgbaar bij de balie en in de expositie (waarde € 2,50). De expositie is te zien tot en met 26 februari 2017.

Afbeelding
Afbeelding