Foto: Christian van der Meij
Foto: Christian van der Meij Foto: Steef Alblas

De Kersttocht
van Roombeek

De gebruikers van Prismare hebben de handen ineengeslagen om een hele bijzondere kersttocht te organiseren. In een zestal scènes wordt op verschillende plekken in Roombeek het kerstverhaal opgevoerd.

Belangstellenden kunnen 'De Kersttocht' op 16 december tussen 17.00 en 18.00 uur vanaf Prismare starten. Langs de route die bezoekers door het kerstverhaal leidt, staan fonkelende vuurkorven. Vele vrijwilligers maken een adembenemend schouwspel mogelijk. Vrijwilligers met en zonder beperking, mensen die spelen, mensen die organiseren en vrijwilligers die gewoon meehelpen.

De gezamenlijke gebruikers van Prismare zijn initiatiefnemer van deze Kersttocht. Anneke Venerius van het Huis van Verhalen is één van de drijvende krachten. Anneke vertelt: 'We verwachten een bonte stoet mensen die deze decemberavond een wandeling maakt door het prachtig verlichte Roombeek om het kerstverhaal te aanschouwen. Niet alleen de spelers zijn fantastisch, ook de prachtige kostuums en aankleding zijn absoluut bewonderenswaardig. En dan te bedenken dat 'De Kersttocht' louter door vrijwilligers tot stand is gekomen, dat maakt het heel speciaal.' Zij voegt hier nog aan toe: 'Ik raad echt iedereen aan om mee te wandelen, dit kerstevenement is zo bijzonder, dit mag je niet missen.'

'De Kersttocht' eindigt bij Prismare. Daar kunnen wandelaars en bezoekers sfeer proeven op een kleinschalige intieme kerstmarkt. Natuurlijk is er een levende kerststal. Een kinderkoor van de Roombeekschool wordt afgewisseld door een DJ die kerstliedjes draait. Tussendoor zijn er optredens van Midwinterhoornblazers en het Dickenskoor All Flavours. Kramen en huisjes met leuke kerstsnuisterijen en heerlijke lekkernijen - al dan niet zelfgemaakt - vormen het decor. Terwijl ouderen genieten van een glas glühwein en zich verwarmen bij knetterende houtfakkels, kunnen kinderen naar hartenlust kerstballen versieren.

De organisatie van 'De Kersttocht' ligt in handen van Estinea, het Huis van Verhalen, de Jeugdbieb Prismare en de Katholieke basisschool Menkotoren. Met de ondersteuning van vele vrijwilligers en team Prismare hebben deze partijen dit bijzondere evenement gestalte gegeven. De kleinschalige Kerstmarkt wordt eveneens door gebruikers georganiseerd. De Turkse verenigingen PSA-der en TCVE hebben zich hiervoor ingespannen, evenals de Menkotoren, Roombeekschool en Alifa.

Meer informatie over het programma is te vinden op www.prismare.nl.

Foto: Christian van der Meij