Bas Vegter van Vegter Jeans.
Bas Vegter van Vegter Jeans. Foto: Steef Alblas

Extra koopavond bij Vegter Jeans

Wie vreest in tijdnood te komen om voor de kerst nog leuke kleding te kopen, kan weer even ademhalen. Vrijdag 16 december heeft Vegter Jeans namelijk een extra koopavond ingepland voor zijn klanten. De winkel aan de Lonnekerbrugstraat 89 in Enschede zal geopend zijn tot 21.00 uur.

In 1958 zijn Hein en Elie Vegter in Enschede begonnen met het bedrijf 'tricotagebedrijf H.J. Vegter'. Een onderneming voor het fabriceren van verschillende soorten bovenkleding voor dames, heren en kinderen. Tricotagebedrijf H.J. Vegter had een eigen breiafdeling met verschillende volautomatische rond- en vlakbreimachines. Tevens was er een confectieatelier en een groothandel waar de geproduceerde modeartikelen verkocht werden aan winkeliers en markthandelaren uit het hele land. Korte tijd later werd er in het pand van 1000 m2 begonnen met de verkoop van eigen gemaakte producten aan particulieren. In de winkel verkocht men eigengemaakte Nicky-velours sweaters en andere eigen gemaakte producten, tegen zeer scherpe prijzen. Later werd het assortiment uitgebreid met de verkoop van jeans, onder andere het merk Wrangler welke nog steeds te vinden is in de winkel van Vegter Jeans.

Het kleine winkeltje is inmiddels uitgegroeid tot een winkel van 1000 m2. De winkel heeft vele soorten jeans, pantalons en tops van vooraanstaande merken. De stelling van de beginjaren 'verkoop tegen de scherpste prijzen' wordt nog steeds gehanteerd. De grootste collectie jeans van Oost-Nederland vind u bij Vegter Jeans, van zeer basic tot de nieuwste wassingen en modellen van vooraanstaande merken. Tevens is het confectieatelier nog steeds aanwezig, dus worden de gekochte jeans of pantalons direct en gratis op maat gemaakt.