Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Top Chef maakt comeback in Enschede

Per 1 december heeft Bistro Het Koetshuis te Enschede een nieuwe Executive Chef en bedrijfsleider, te weten John en Wendy Spruit. Het echtpaar heeft de helft van de aandelen overgenomen van eigenaar Jan Zantinge, de oprichter van Prescan, die zijn belang in dit bedrijf inmiddels heeft verkocht. Zantinge en zijn vrouw wonen tegenwoordig in Monaco en zochten een echtpaar om het restaurant te runnen.

John Spruit, Rotterdammer van geboorte en nu wonend in Vriezenveen, is in horecakringen een bekende figuur. Deze markante Chef heeft ruim 30 jaar ervaring in de horeca en kookte in binnen- en buitenland op hoog niveau. In 2016 is hij afgestudeerd als Internationaal erkend Gastronoom / Sommelier en heeft hij een tweede plaats weten te bemachtigen tijdens de prestigieuze Europese kookwedstrijd, de Grand Prix du Caviar 2016. Wendy zal zich intensief bezig gaan houden met het opleiden en begeleiden van de zwarte brigade, party management, marketing en de inrichting en uitstraling van het Koetshuis.

Het Koetshuis waarin de bistro gevestigd is, was vroeger de stalhouderij van villa 'Het Schuttersveld'. Op de grote zolder werd de ruwe katoen te drogen gehangen. Het Schuttersveld staat dus vierkant in de Twentse textielgeschiedenis. Rondom Bistro Het Koetshuis ligt een schitterende tuin, waarmee de Nederlandse monumentenlijst wordt opgesierd. Zodra u de oprijlaan van dit privé park opkomt, waant u zich in een ver verleden, een oase van rust in een bruisende stad. Waar eens de textielindustrie hoogtij vierde, kunt u nu genieten van de eigentijdse kookkunsten van de Executive Chef en zijn team.

Het enthousiaste horecakoppel heeft veel zin in deze nieuwe uitdaging en wil Enschede en omstreken laten genieten van culinaire hoogstandjes en mooie wijnen in Twentse gastvrijheid met een jong en gedreven team onder leiding van Mike Obbink. Per 1 december is met veel trots de nieuwe menukaart gepresenteerd. Ook het 6-gangen maandmenu voor slechts € 24,90 zal een paradepaardje blijven van Bistro Het Koetshuis, maar nu met een compositie van tongstrelende gerechten uit de wereldwijde ervaring van de nieuwe Chef. In 2017 zullen de openingstijden worden verruimd en zullen de activiteiten worden uitgebreid met lunch, high tea, high wining, show cooking en meer live muziek.

Afbeelding