Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Christmas & More in Vestzaktheater

Christmas & More is het zesde kerstprogramma van het Twents gezelschap Classic & More. Een kerstprogramma met een knipoog met aangeklede zang van hoog niveau en uitgevoerd in de eigenwijze stijl die het ensemble kenmerkt.

Bekende kerstevergreens, maar ook populaire songs krijgen een theatrale verpakking. Op zondag 11 december (aanvang 15.00 uur) is Christmas & More te zien in Het Vestzaktheater (Walstraat 35, Enschede). De entree bedraagt € 8,50.

Op donderdag 15 december (aanvang 20.00 uur; entree € 10,-) is in het Vestzaktheater de film 'Adelheid Roosen met Mam' te zien. Theatermaakster Adelheid Roosen filmde haar dementerende moeder samen met de mensen die het dichtst bij haar staan, zoals haar jongste zus Adèle, haar oudste dochter Marie-Colette, haar jongste dochter Adelheid en schoonzoon Titus. Ze maakte van de beelden een intiem portret. Door in haar landschap, haar taal te stappen, verplaatst Roosen zich in de Alzheimerwereld in plaats van die wereld te vertalen naar wat wij 'normaal' vinden. Met deze documentaire doet Adelheid Roosen een visuele, met veel liefde en humor gemaakte poging tot het begrijpen van een ongrijpbare ziekte. Centraal staat de vraag: wanneer neem je de regie over het leven van iemand over? Na het vertonen van de film gaat Adelheid in gesprek met het publiek.

Afbeelding