Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Blauw is de
kleur van 2017

Als je graag op de hoogte bent van de nieuwste trends is het waarschijnlijk dat ook je interieur volgens de laatste mode aangekleed is.

Aangezien jij geen volger bent maar een voorloper, wil je natuurlijk al de trendkleur van 2017 weten. Volgend jaar mag in het gehele interieur de kleur blauw centraal staan.Blauw wordt door velen als een zeer prettiger kleur ervaren. Het komt in vele tinten, laat zich makkelijk combineren en is een goede basis voor rust. In de modewereld heeft de kleur blauw een plekje in het hart veroverd. Dat komt mede doordat blauw allerlei gevoelens naar boven roept. Het straalt professionaliteit en vertrouwen uit en dat is ook de reden dat veel zakenmannen blauwe kostuums dragen.

In 2017 komt vooral de donkere blauwtinten naar boven. We zijn van donkere groentinten dit jaar dus nog steeds bezig met vooral donkere kleuren. Combineer met lichte accenten voor een frisse uitstraling. Blauw kan namelijk erg goed samen met allerlei lichte houttinten of wit. Zorg ervoor wat wanneer je de blauwtinten combineert met wit, dat het geen maritieme uitstraling krijgt. Tenzij je in een strandhuis woont natuurlijk.

Blauw met blauw (ton-sur-ton) is ook helemaal hip. Combineer allerlei denim tinten met elkaar voor een krachtige look. Ben niet bang dat de tinten bij elkaar gaan vloeken: het mag best een beetje spannend zijn. Wil je het echt spannend maken? Verf dan meerdere muren blauw, in de plaats van één of combineer met kleuren die ons doen denken aan de jaren 70 zoals okergeel en oranje. De seventies stijl is ook the way to go voor de meubels in je interieur, als je helemaal de blits wilt maken in 2017.