Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Opening foto-expositie 'Bijna
geen mens' bij Concordia

Op zaterdag 10 december wordt de foto-expositie 'Bijna geen mens' van kunstenaar Saskia Boelsums bij Concordia geopend. Saskia is hierbij aanwezig, evenals dichteres Elly de Waard. Zij draagt voor uit haar werk dat ze speciaal heeft gemaakt bij de landschapsfoto's. Bijzonder is dat zes foto's in de expositie speciaal voor Concordia zijn gemaakt.

Saskia fotografeerde in alle vroegte de bossen, de essen en vergeten plekjes in Enschede. Juist omdat het voor haar een onbekende plek is, vielen haar dingen op die ze hoogstwaarschijnlijk niet had gezien in haar eigen vertrouwde omgeving. Naast de Enschede-foto's zijn er onder andere werken te zien die ze maakte op Ameland en bij het Lauwersmeer. Concordia organiseerde in de aanloop naar deze expositie een fotowedstrijd. Uit ruim 20 inzendingen is een winnaar gekozen. De winnende foto is professioneel afgedrukt en te zien bij de expositie. De fotografen van de zes beste foto's krijgen een masterclass van Saskia.

Saskia Boelsums (1960) groeide op in Iran en op Curaçao. Ze volgde de opleiding Grafische en Ruimtelijke Vormgeving aan de Academie Minerva te Groningen. Vanaf 2013 heeft ze zich volledig toegelegd op fotografie. Saskia heeft vanaf 2014 verschillende nominaties en prijzen verworven. Zo was ze één van de tien finalisten van de 2014 EyeEm-awards / the Portraitist. De officiële opening is om 15.30 uur (inloop vanaf 15.00 uur). De expositie is te zien tot met 5 februari 2017. Op 19 januari 2017 geeft Saskia om 19.00 uur een artist talk. De expositie is gratis te bezoeken, een vrije gift wordt zeer op prijs gesteld.