Foto: Christel Rouwhof
Foto: Christel Rouwhof Foto: Steef Alblas

Kersteditie Stroinksfestijn

Op zaterdag 10 december vindt van 12.00 tot 17.00 uur een sfeervolle en gezellige kerstmarkt plaats in Stroinkslanden. Op de Kersteditie van het Stroinksfestijn vind je gezellige kerstkramen met allerlei leuke spulletjes en lekkernijen. Vrolijke kerstliederen worden afgewisseld door de zuivere klanken van Midwinterhoornblazers.

Wie even iets anders wil, kan een ritje maken in de arrenslee van Stalhouderij Schouwink. Natuurlijk is de kerstman aanwezig. Kinderen kunnen knutselen met creazand. Bovendien kunnen zij allerlei leuke spelletjes doen, zoals kerstboom ringgooien en kransjes happen. Alsof dat nog niet genoeg is, kunnen ze zich laten schminken of op bezoek bij Sprookjesfiguren en de Kerstelf die ballonfiguren maakt. Kortom, de Kersteditie van het Stroinksfestijn is zeker de moeite waard. De toegang is gratis.

Buurtbewoners zijn van harte uitgenodigd om voor de kerst ook iets voor medebewoners in de wijk te betekenen. Zij kunnen kerstbakjes komen maken. De extra kerstbakjes zijn bedoeld voor menses die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dit mooie idee en deze fijne kerstgedachte zijn bedacht door Anique Rast uit Stroinkslanden. In samenwerking met wijkverpleging De Posten wordt bepaald aan wie het duobakje wordt geschonken. De eerste groep start om 12.00 uur en de tweede groep om 15.00 uur. Opgeven kan via kerstbakjesstroinkshuis@gmail.com of in het Stroinkshuis. Deelname kost € 2,50 en is inclusief een kop koffie of thee.