Foto: Clifton Buitink
Foto: Clifton Buitink Foto: Steef Alblas

Kinderen maken vetballen voor vogels

Lekkere vetballen maken voor de vogels? Kom dan woensdagmiddag 14 december naar de kindermiddag 'Vette ballen' op Hof Espelo. Samen worden de vogels de winter door geholpen. Er worden vetbollen gemaakt en nestkastjes getimmerd. De middag is bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Zaden, nootjes en andere lekkernijen. Daar smullen de vogels van. En zeker als het koud is in de winter. Dus worden er lekkere vette ballen voor de vogels gemaakt. Kinderen mogen zelf aan de slag. Zo leren ze wat goed is voor de vogels en waar je zo'n vette bal het beste ophangt. Ook worden er samen nestkastjes getimmerd. Want vogels gaan nu al op zoek naar een fijn nestplekje voor in het voorjaar. En het leuke is dat de kinderen hun zelf gemaakte nestkastje mee naar huis mogen nemen. Voor een mooi plekje in de tuin of op het balkon! Vaders, moeders, opa's en oma's en andere verzorgers zijn ook van harte welkom om mee te doen. Tip: trek kleren aan die vies mogen worden.

De kindermiddag 'Vette ballen' is op woensdag 14 december van 14.00 tot 16.00 uur in het bezoekerscentrum Hof Espelo. Het is een vrije inloop; vooraf aanmelden is niet nodig en kinderen kunnen op elk gewenst moment beginnen. Bijdrage voor het nestkastje is € 5,00 en voor de vetbol € 2,50. Graag contant betalen.

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers van Landschap Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Kijk voor meer informatie over activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl. Landschap Overijssel beheert en ontwikkelt natuur en landschap in de hele provincie Overijssel met oog voor mens, plant en dier. In de 54 eigen natuurterreinen, maar ook bij particuliere eigenaren en agrariërs in het landelijk gebied. Het werk van Landschap Overijssel wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, het ministerie van EZ, Provincie Overijssel, sponsoren en donateurs en de inzet van talloze vrijwilligers.