Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Woar Geet 't Opan met Kesmis?

Steeds vaker krijgt het Wilminktheater te horen: 'Er zijn zó veel prachtige voorstellingen tijdens 'Woar geet 't opan met Kesmis'! Waar moet ik zéker naar toe? Welke laat ik nou in hemelsnaam schieten?' Om de keuze te vergemakkelijken is er nu een combiticket met 20% korting voor drie eigen producties: De Kerstrevue, Memoires van een Maagd en de Twentse Eindejaarsconference.

Komt allen tezamen in Herberg Plekzat, het onderkomen van Herbergier Laurens ten Den. Ook dit jaar ontvangt hij in De Kerstrevue weer een keur aan ongezouten barmhartige gasten. Samen koken ze een machtige maaltijd voor u! Terwijl ze zingen, vertellen, lachen, eten, huilen en drinken natuurlijk! Muzikale duizendpoot Maarten de Groot is uw organist van dienst: meezingmedleys, tranentrekkers, maar ook liedjes van Tom Waits en Leonard Cohen met ontroerende teksten van uw eigen herbergier. Die gemütlich zingende Zucchini Sistaz zorgen voor het richtige Weihnachtsgefühl van over de grens. De grappen komen van Thijs Kemperink, Ernest Beuving en een tafelgoochelaar. Uiteraard zijn Jonne en Laus Steenbeeke er ook, want de Twentse bewerking van Diner for One mag zeker niet ontbreken! Een avondje gegarandeerde lol, gezelligheid en ontroering!

Tijdens de intieme voorstelling Memoires van een Maagd 'verschijnt' Maria en vertelt over hoe het is als iedereen je wil aanraken en de onderkant van de jurk helemaal versleten is door al die vingers. Over hoe iedereen haar vraagt om vergeving, dat ze de daar fenomenaal goed in is, maar eigenlijk niks zegt. Dat zij nooit klaagt, want als zij al begint, waar moeten al die mensen dan heen met hun sores en ellende. En natuurlijk over de onbevlekte ontvangenis; hoe een engel haar adviseerde om iets moois aan te trekken als God zou komen, hoe ze in katzwijm viel, want God was niet zomaar een jongen uit het dorp, maar de allerhoogste, de allergrootste… En hoe Hij zich daarna nooit meer liet zien, haar een zoon gaf, maar ook weer van haar afnam. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Lourdes, de druk als duizenden mensen jou vertrouwen, hun hoop op jou hebben gevestigd en je zelf een moeilijke dag hebt, je een vrouw met een zompig aureool voelt, een nep-sint, een stand-in. En ondertussen zit uw aan tafel te genieten van soep, brood en wijn.

Dit jaar voor het eerst én exclusief in Enschede: De Twentse Eindejaarsconference! Lekker nuchter en recht door zee terugblikken op het afgelopen jaar zoals alleen Twentenaren dat kunnen. Met André Manuel, Nathalie Baartman, Jan Riesewijk en Thijs Kemperink. Het gehele programma van 'Woar geet 't opan met Kesmis?' kunt u vinden op www.wilminktheater.nl/kesmis.