Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Kunst van Enschede
Deze week: Erik van der Endt

Wat maak jij?

Ik maak schilderijen en tekeningen, zowel in olieverf als in mengtechnieken. Dat geeft de vrijheid verworvenheden met elkaar te combineren. Daarnaast schrijf ik eigen liedjes en produceer ze op cd.

Wat maakt jouw werk speciaal?

De intensiteit waarmee het gemaakt wordt, de eigen kleurstellingen en de persoonlijke thematiek. Er zijn niet zoveel kunstenaars die zich bezig houden met de geschiedenis en met een kritische blik op het menselijk bedrijf.

Waar kunnen we jouw kunst zien?

Bij de gezamenlijke tentoonstellingen van Stichting de Werkhaven (waar ik mijn atelier heb). Ook is mijn werk vertegenwoordigd in de gemeentelijke kunstcollectie, is het uitgeleend aan scholen, aan het gemeentehuis en aan het stadskantoor. Verder heb ik mijn eigen website: www.erikvanderendt.nl.

Welke kunstenaar bewonder je en waarom?

Er zijn veel kunstenaars en daar reken ik ook de creatieve muzikanten onder die ik bewonder om hun creativiteit, hun moed en volharding. Maar er zijn er teveel om op te noemen. Beeldende kunst is zo'n rijk en inspirerend gebied!

Wat betekent Enschede voor jou?

Bijzonder blij ben ik met mijn mooie atelier in de oude Volksparkschool, waar mijn eigen praktijk van Beeldende Kunst en Muziek overgaat in mijn lespraktijk.

Deze rubriek wordt verzorgd door Cultuur in Enschede.

Zie www.cultuurinenschede.nl/projecten/kunstvanenschede/

Afbeelding