Simone Tiehatten voor de microfoon van Eddy van der Ley: 'Iedereen is mooi en verdient het zichzelf te zijn.' (foto: André van der Molen)
Simone Tiehatten voor de microfoon van Eddy van der Ley: 'Iedereen is mooi en verdient het zichzelf te zijn.' (foto: André van der Molen) Foto: Steef Alblas

Jonge meiden, wees jezelf!

Imagostylist Simone Tiehatten uit Enschede ziet dagelijks dat jonge meiden niet de kans krijgen zichzelf te zijn, uit angst te worden afgewezen door hun omgeving. Om daar verandering in aan te brengen, coördineert ze het project GewoonIK, waarin ze pubermeiden een spiegel voorhoudt. Ze laat de meisjes zien hoe mooi ze zijn en dat ze gewoon zichzelf verdienen te zijn.

Het project GewoonIK is bestemd voor jonge meiden van groep 8, de brugklas en de tweede klas van het voortgezet onderwijs, grofweg de groep van 11 tot 15 jaar. Vaak zijn deze meisjes onzeker over hun uiterlijk en zijn ze bang dat hun omgeving hen afwijst. 'Maar dat is nergens voor nodig', vindt Simone Tiehatten. 'Want iedereen is mooi en verdient het zichzelf te zijn.'

Om haar idee kracht bij te zetten, startte ze dit najaar het project GewoonIK. Met dit project wil ze jonge meiden in vier weken laten zien dat ze zichzelf mogen zijn. Zo krijgen de meiden drie workshops waarin ze leren naar zichzelf en naar de andere meiden te kijken. Dat gebeurt aan de hand van onderwerpen als schoonheid, presentatie, zelfvertrouwen en complimenten geven. Het traject wordt afgesloten met een fotoshoot door een professionele fotograaf, waarbij ieder meisje met een zelfportret laat zien wie ze echt is. Verder maken de meisjes ook een selfie met hun moeder/verzorgster, hun grootste rolmodel. Deze foto's worden in een afsluitende tentoonstelling getoond, waarbij bezoekers, leerkrachten en ouders complimenten bij de foto's plakken.

Voor een succesvolle ontplooiing van GewoonIK heeft Simone een team van professionals / ambassadeurs om zich heen verzameld die haar ondersteunen met alle facetten van GewoonIK. Dit team werd vorige week gepresenteerd onder leiding van Eddy van der Ley als speaker. Zij waren te gast op de Alfonsusschool, de school waar Simone al tweemaal het traject heeft gedraaid.

(lees verder op pagina 4)

Foto: Andrea Loot (Dreamlogic Design)