Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Prinses Demi aan het roer tijdens Karnaval

Op zondag 20 november kwam onder toeziend oog van de Krekkelstadsprins Coen het eerste jeugd duo van Krekkelstad op: Prinses Demi (v.d. Meij, 11 jaar) en haar adjudant Quint (v.d. Meij, 10 jaar) van de Enschedese Karnavals Vereniging.

De jeugdcommissie had voor deze middag vanaf 13.00 uur een feestelijk programma in `Franse sferen' voor jong en oud samengesteld, waarbij alle kinderen natuurlijk centraal stonden. In een overvolle Jaargetijden kwam om 14:11 uur op zeer carnavaleske wijze Prinses Demi met haar adjudant Quint op.

Demi en Quint, beiden leerlingen van basisschool De Triangel, zijn over één ding heel duidelijk, en dat wordt ook extra benoemd in hun 'Proclamatie': 'Karnaval is er voor iedereen, punt 8, dat zowel groot als klein zich aan moet melden voor de 50ste optocht van Krekkelstad. En punt 10, dat onze papa Marnix v.d. Meij volgend jaar stadsprins moet worden.' Met deze Proclamatie zetten ze een stempel op het aankomende Karnavalsseizoen.

Quote Krekkelstadsprins Coen: 'De jeugd is de toekomst van het karnaval. De jeugd is, wat er nu gaat komen. Die moet het karnaval straks gaan maken.' Op de vraag hoe trots de stadsprins is op dit duo, antwoordde hij: 'Ja, trots natuurlijk, ze zijn er altijd, en zij zijn de toekomst!'

De jeugdprinses Demi, met aan haar zijde Quint, zal de Krekkelstadsprins Coen dit jaar dan ook gaan begeleiden onder het motto: Met oons veurop, zet wie'j 'tspul op de Kop!